Wil je meer weten over wat het betekent om op te komen bij de sociale verkiezingen of om je collega’s te vertegenwoordigen in het sociaal overleg? Volg dan de live gespreksmomenten die ACV Puls in de retailsector organiseert. Tijdens zo’n digitaal livemomentje op 27 februari krijg je een antwoord op al je vragen over vakbondswerk in de retail. Vooral nieuwe kandidaten of wie nog twijfelt om eventueel de stap te zetten steken er heel wat op van personeelsvertegenwoordigers die al eerder de stap zetten. “Als vakbondsmilitant ben je het klankbord van je collega’s,” legt Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke van de retail, uit.

Tijdens eerdere sessies kregen Stef van Colruyt en Jorien van WeFashion veel vragen over hun tijdsbesteding en het bijkomende werk als personeelsvertegenwoordiger. “Veel mensen weten niet dat je met de vakbond meestal samenkomt tijdens de werkuren,” voegt Stef toe. Tijdens de livesessie gaat ook heel wat aandacht naar de opleiding en ondersteuning die nieuwe afgevaardigden krijgen van ACV Puls. Nog tot begin maart kan je je aanmelden als kandidaat. Twijfel je nog? Steek dan je licht op tijdens een uurtje Instagram Live op het Instagramkanaal van ACV Puls Retail (@pulsretail) op 27 februari van 19 tot 20 uur. Kan je er niet bij kan zijn? Dan kan je met al je vragen ook terecht op retail@acv-csc.be

www.instagram.com/pulsretail