Schaam je niet voor de dagelijks worsteling op het werk, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Dat is de centrale boodschap van The Dark Side, het nieuwe boek van Peggy De Prins, professor sustainable HRM aan de Antwerp Management School. Het boek kreeg de intrigerende ondertitel ‘Waarover gezwegen wordt op de werkvloer’ mee. Het boek is het resultaat van een onderzoek dat De Prins voerde rond ‘employee silence’, het spiegelconcept ‘employee voice’. Want zelfs in organisaties die excelleren in inspraak en participatie zal er altijd een stuk stilte zijn, merkte ze. “En dat is jammer, want zo blijven soms ook interessante ideeën en denkpistes onder de radar,” legt ze uit.

Worstel jij weleens met de donkere kanten van je werk? Voel jij je niet altijd gehoord op de werkvloer? De Prins legt uit hoe je deze donkere kanten kunt benoemen, begrenzen of omdenken. Want zodra de stilte wordt doorbroken, kan er sneller worden overgegaan tot aanvaarding en verandering. The Dark Side roept werknemers op om (pro)actief feedback te geven en om op een alternatieve manier hun stem te laten horen. Zo kunnen zij elke dag weer (veel) wijzer en sterker in hun job staan.

Interesse? Stuur dan je naam en adres vóór 29 december 2023 naar topboek@acv-csc.be en maak kans op één van de drie exemplaren die we gratis weggeven.