Mand vol lekkers maakt koffiepauze nog gezelliger

Werkplezier is belangrijk. En fijne contacten tussen collega’s maken daarin een wezenlijk verschil, weet ACV Puls. Dus koppelde de vakbond onlangs een lekker gevulde ‘koffiepauzemand’ aan een bevraging over werkplezier bij callcenter Call Excell. “Via de bevraging leren wij veel over wat de werknemers er belangrijk vinden. En tegelijk maakt de mand de gezellige babbel tijdens de koffiepauze nog prettiger.”

Nee, vakbondswerk gaat niet altijd over grote problemen. Een fijne job zit soms ook in de kleine dingen, zoals een fijne collegiale babbel tijdens de koffiepauze. Vanuit die overtuiging lanceerde vakbondsverantwoordelijke Carolien Groenendaels de koffiepauzemand. “Ze maakt de koffiepauze nóg wat gezelliger. Maar dat is natuurlijk ook het moment dat collega’s onder elkaar hun hart luchten. Er zijn namelijk altijd wel dingen die beter kunnen. Die proberen we dan als vakbond op te pikken om ermee aan de slag te gaan.”

Niet dat uit de bevraging bij Callexcell grote pijnpunten naar boven zijn gekomen. “Ik ben eigenlijk best wel tevreden van mijn job. Anders zou ik ze niet al twaalf jaar doen,” lacht Sharon Willems, die als winnaar werd geloot uit de groep van deelnemers aan de bevraging. “Eerst was ik de bevraging uit het oog verloren, maar toen ik een herinnering in de mailbox kreeg, heb ik ze meteen ingevuld.”

Dat ze met haar deelname ook een mand vol heerlijke versnaperingen in de wacht sleepte is een fijn extraatje. Voor haar én de collega’s. “Tijdens de pauze hebben we er deze voormiddag lekker van genoten,” vertelt Sharon. “We hebben niet altijd veel de gelegenheid om samen pauze te nemen. Ik werk vaak thuis en ook op het werk pauzeren we in kleine groepjes omdat er altijd collega’s beschikbaar aan de telefoon moeten blijven”, legt ze uit. “Gelukkig is er nog Teams om elkaar wat meer te zien en gezellig te kletsen over het werk en nog veel meer. Maar vandaag was toch extra gezellig”, lacht ze. De mand heeft haar werk gedaan.

ACV Puls neemt #TijdVoorTijd

Het congres van ACV Puls in november staat in het teken van ‘tijd’. En daar hoort ook tijd voor collegiale gesprekjes bij. Weten wat er leeft, begint bij luisteren. Ook syndicale gesprekken zijn om die reden van tel. Ook daar willen we het tijdens ons congres over hebben. Hoe kunnen we onze vinger stevig aan de pols houden om te weten wat er leeft bij collega’s? Lees meer over het Congres van ACV Puls op www.hetacv.be/tijdvoortijd.