Steun democratische vakbonden in Wit-Rusland

Op 19 april 2022 arresteerde de overheid van Wit-Rusland tientallen vakbondsleiders en activisten omdat ze anti-oorlogsstandpunten innamen en kritiek uitten op de schending van fundamentele mensenrechten door de autoriteiten. Op basis van valse beschuldigingen werden meer dan 30 vakbondsleden veroordeeld. Vakbondsleiders werden massaal bestempeld als extremisten en terroristen. Vakbondsactivisten die deelnamen aan protesten, werden ontslagen.

Vaak vonden ze geen andere job, waardoor hun gezinnen zonder bestaansmiddelen kwamen te zitten. Kortom, de overheid liquideerde alle democratische vakbonden. Vrije vakbonden zijn onmisbaar om de rechten en belangen van hun leden te verdedigen. Wil jij de vakbonden in Wit-Rusland steunen? Onderteken dan de petitie die het wereldwijde protest ondersteunt. Roep de regering van Wit-Rusland op om vakbonds- en politieke gevangenen vrij te laten en de werking van onafhankelijke vakbonden opnieuw te garanderen. Lees er meer over op http://labourstart.org/go/belarus23

Afbeelding: Shutterstock