Wannes Capelle in nieuwe podcast #tijdvoortijd

In aanloop naar het Congres lanceert ACV Puls de podcast #TijdVoorTijd. In die podcast komt de komende volgende maanden een hele reeks boeiende praatgasten aan het woord over hoe zij met hun tijd omgaan. We trappen de bal af met Wannes Cappelle, bekend als zanger van Het Zesde Metaal, maar ook van zijn acteerprestaties en scenario’s in reeksen als Bevergem en Grond.

De creatieve duizendpoot staat zelden stil en woonde tot vrij recent een tijdje in IJsland, vanwaar zijn vrouw afkomstig is. Toch blijkt hij op de dag van de podcast-opnames vooral een rustig weekend achter de rug te hebben. “Ik heb getuinierd, ik voelde de lentekriebels al, ondanks de regen en de wind. De eerste plantjes zitten in de grond.” Het volledige gesprek kan je in de podcast beluisteren.

 

“Ik ben op de leeftijd gekomen waarop ik besef dat ik niet alles meer zal kunnen doen”

 

Wat eist te veel van jouw tijd op?

Cappelle: “Sociale media. Elke dag iets posten, dat vergt veel tijd en energie. Als je met een band wil optreden, had je vroeger een marketing-team dat voor jou affiches ging ophangen. Nu moet je als artiest constant zelf dingen posten op je sociale media. En tijd doorgebracht op een klein scherm brengt me niet zoveel vreugde. Je hebt natuurlijk wel een directe connectie met je fans, maar je kan niet op iedereen reageren. En je kan er minder door met muziek of andere creatieve projecten bezig zijn.”

Heb je soms tijd om te pauzeren?

Cappelle: “Ik woon tegenwoordig in Zwevegem aan een fietspad. Ik ben in twintig minuten met de fiets aan het station van Kortrijk, en pendel vandaar verder naar Gent om te werken. Die ‘dode’ momenten op de fiets zijn belangrijk. Je kan nadenken, informatie verwerken. En aan het einde van de dag ben je er creatiever door. Het is belangrijk om niet elk moment op te vullen. Daar moet je de tijd voor nemen. Daarom moet je ook je gsm kunnen laten liggen, dat levert veel op. Ik ben op het punt gekomen waarop ik besef dat ik niet alles meer kan doen en dat maakt het nog belangrijker in het moment te leven.”

Beluister de podcast op Spotify of Soundcloud of op www.hetacv.be/tijdvoortijd (even scrollen naar ‘Podcast’).

Op die pagina vind je ook een overzicht van alle andere activiteiten in aanloop naar het ACV Pulscongres.

Auteur: Max De Boeck | Afbeelding: Daniël Rys