ACV Puls ziet ledencijfer in retail stijgen

De retail is voor ACV Puls een belangrijke sector. In de winkelsector zijn lage lonen de norm, wordt verregaande flexibiliteit gevraagd van het personeel met wisselende uurroosters, en worden de openingsuren steeds meer verruimd om de concurrentie met de e-commerce aan te kunnen. Kortom, een sector waar nog veel vakbondswerk is. De voorbije jaren zetten wij bij ACV Puls dan ook zeer sterk in op de retailsector: we organiseerden druk bijgewoonde contactmomenten en ook via digitale tools bleven we dicht bij de werkvloer. Steeds meer werknemers vonden daardoor de weg naar onze vakbond. De bezoekcijfers van onze website gingen in een constante stijgende lijn, de Puls-retailpodcast op Spotify vond de weg naar steeds meer oren. En de voorbije jaren sloten meer dan tweeduizend nieuwe leden aan. Daar zijn we erg blij mee. Want alleen door samen aan de kar te trekken, gaan we vooruit. We zullen ons ook de komende maanden en jaren blijven profileren als dé toonaangevende vakbond in de retail. Zo kunnen we nog sterker op tafel kloppen voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden. Word dus ongetwijfeld vervolgd!

www.hetacv.be/het-acv/sectoren/handel-en-retail