‘Tijd’ is een bijzonder rekbaar begrip. Datzelfde geldt ook voor ‘arbeidstijd’. Door toenemende werkdruk in combinatie met technologische mogelijkheden wordt er op alle mogelijke en onmogelijke tijdstippen gewerkt. ACV-Puls regio Waas en Dender organiseert een gespreksavond rond dit thema. Wat betekent ‘arbeidstijd’ in 2023. Wat is ‘voltijds’? Is een werkweek van 37, 38 of 40 uren nog een realiteit? En hoe zit het met de werkdruk tijdens die arbeidstijd? Zijn takenpakketten nog behapbaar binnen de voorziene arbeidsduur?

De kapstok voor de gesprekken is een experiment met de 30-urenweek bij Femma. Er komen deelnemers aan het project aan het woord, maar ook Ignace Glorieux van de VUB die het experiment op de voet volgde. Vanuit wetenschappelijke hoek nemen ook Geert van Hooteghem van het HIVA en Olivier Pintelon van de progressieve denktank Minerva aan het woord. Namens de politiek zal minister Pierre-Yves Dermagne aan het debat deelnemen. Veerle Verleyen van ACV Puls zorgt voor de vakbondsstem.

Wil je graag mee je ideeën omtrent arbeidstijd delen? Dan ben je op 15 februari 2023 welkom in De Casino in Sint-Niklaas.

Afbeelding: Shutterstock