DE MELKBOER EN DE GESCHIEDENIS

Dit boek is net een caleidoscoop. Het begint met de grootouders van de auteur, boeren op het West-Vlaamse platteland, en vertelt over hun boomgaard vol bijenkasten, hun eerste auto en hun wantrouwen tegen de nieuwe sociale zekerheid. Daarna gaat het echter in een rechte lijn naar hun leven in het 21ste-eeuwse Gent en wat ze daar meemaken.


“De grote geschiedenis aan de hand van kleine menselijke verhalen”

 

De twee wereldbranden en de lessen die daaruit worden getrokken, de mensenrechten als medicijn tegen het eeuwige ‘wieder en gieder’, de hoogdagen van de welvaartsstaat en de neoliberale tegenaanvallen, de ecologische catastrofe, de crises van het systeem en meer. Alles komt aan bod, altijd met de focus op Vandaeles’ grootouders. Veel van wat zij beleven, weerspiegelt de grote politieke, economische en ideologische verschuivingen in België en in de rest van de wereld. De melkboer en de geschiedenis is een persoonlijke intellectuele odyssee, een geschiedenis verteld vanuit de woonkamer, wijk en stad. Een ideaal geschenk in de kersttijd.

 Interesse in dit boek? Stuur dan je naam en adres vóór 2 januari 2023 naar topboek@acv-csc.be en maak kans op één van de drie exemplaren die we gratis weggeven.