De Heilige Zelynski

P.D. – Via Mail

“Zelinsky leest Belgische regering de les”, blokten de mainstream kranten n.a.v. zijn toespraak voor het parlement. Voor de oorlog in Oekraïne was Zelinsky een zoveelste corrupte zakenman die het tot toppoliticus had geschopt en zich onnoemelijk had verrijkt op kap van het Oekraïense volk. Zelinsky wordt dan ook genoemd in de Panama- en andere papers die de namen van financiële criminelen vrij geven.

Maar opeens staat Zelinsky niet meer naast andere criminelen zoals de Russische oligarchen Oesmanov en Sjoevalov maar is hij door het Westen en diens ‘vrije’ pers heilig verklaard. Onze eigen Connor Rousseau noemt hem zelfs een ‘voorbeeld’. Gezien de geschiedenis van de SP.a (nu Vooruit gedoopt) in allerhande corruptieaffaires moet dit niet verwonderen. Eén van de hoofdrolspelers in de Agusta-affaire heeft het, hoewel niet verkozen, zelfs tot minister van volksgezondheid geschopt.

Men heeft de Russische pers zoals Sputnik en RT hier verboden. We mogen alleen nog de Westerse propaganda horen en lezen en er via onze belastingen dik voor betalen.

Een interessant boek over hoe de Westerse pers functioneert en ons met grote regelmaat van fake news voorziet heet “Spoken” van historicus en mediaspecialist Pien van der Hoeven. Daarin wordt aan de hand van voorbeelden haarfijn uitgelegd hoe de waarheid er voor de pers niet toe doet maar zij zich kritiekloos laat inschakelen in de overheidspropaganda. Dat was met de oorlogen in Vietnam, Irak, Afghanistan enz. zo en dat is nu met de oorlog in Oekraïne niet anders.

Nvdr: Als vakbond laten we ons alvast niet kritiekloos inpakken, maar hebben we onze eigen visie op de oorlog in Oekraïne. Lees er meer over in het artikel ‘Oorlog kent alleen verliezers, vrede alleen winnaars’