Woonzaak | Hugo Beersmans

Zoals je eerder al kon lezen in dit magazine, schort er in Vlaanderen wel wat aan ‘het recht op wonen’, zoals dat in de Vlaamse Wooncode staat. Er staan 170.000 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning, een kleine helft van de private huurpanden is gebuisd voor kwaliteit en een meerderheid van de private huurders geeft meer dan een derde van zijn inkomen aan huur uit. Die cijfers en statistieken zijn niet nieuw. Je struikelt over de wetenschappelijke studies over het probleem.

Er is de jongste jaren over vergaderd en gedebatteerd. Mensen ondertekenden petities en organiseerden acties, zonder al te veel effect. Daarom trok Woonzaak, een samenwerkingsverband tussen tientallen middenveldorganisaties, waaronder ook ACV Puls, naar het Europees Comité voor Sociale Rechten in Straatsburg. In dit gelijknamige boek legt Hugo Beersmans, woordvoerder van de organisatie, uit waar de knelpunten zitten. De auteur weet waarover hij spreekt. Hij was in de jaren negentig co-auteur van de Vlaamse Wooncode en sinds 2013 ere-administrateur-generaal van Wonen-Vlaanderen.

Interesse in dit boek? Stuur dan je naam en adres vóór 18 maart 2022 naar topboek@acv-csc.be en maak kans op één van de tien exemplaren die we gratis weggeven.