Jouw online steun helpt om werknemersrechten af te dwingen!

Heeft jouw online steun voor werknemersrechten effect? Vakbondsvertegenwoordigers Mourad Ghedia en Cihan Erdal vinden alvast van wel. In 2021 lanceerde Labourstart voor hen een succesvolle campagne met steun van internationale vakbonden.

Mourad Ghedia is de voorzitter van de Algerijnse vakbond voor de openbare sector. In mei 2021 werd hij gearresteerd door de regering. Na ruim twee maanden kwam hij vrij met een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Ook Cihan Erdal kwam onder voorwaarden vrij uit de Turkse gevangenis na online acties. Deze Canadese vakbondsman deed in Turkije onderzoek en werd vastgehouden voor zogenaamd politieke uitspraken uit het verleden.

Momenteel lopen nog acties om deze voorwaarden te laten vallen. De online campagnes waren een sterke hefboom om hun werkgever onder druk te zetten. Labourstart kan jouw blijvende steun dus zeker gebruiken. Surf naar www.labourstart.org en zet je op hun mailinglijst.