Op zondag 10 oktober vindt een grote klimaatmars plaats in Brussel. Miljoenen mensen ondervinden al de dramatische gevolgen van de klimaatverandering: droogte, overstromingen, extreme weersomstandigheden, gebrek aan voedsel of water, …

De catastrofale overstromingen in België en Duitsland hebben ons met de neus op de feiten gedrukt. Klimaatwetenschappers waarschuwen al lang dat de opwarming van de aarde niet meer dan 1,5°C mag bedragen. Onze ministers en regeringen moeten daarom op alle vlakken samenwerken en samenhangende beslissingen nemen waarbij de duurzaamheid van de planeet steeds voorop staat.

Aan de vooravond van een belangrijke EU-top en de klimaatconferentie van Glasgow (van 31 oktober tot 12 november) willen we een krachtig signaal geven. We zitten op een kantelpunt: laten we alles bij het oude of kiezen we voor een wereld die solidair, duurzaam en eerlijk is? Zien we elkaar op 10 oktober?

Auteur: ACV Puls |  Afbeelding: BackToTheClimate