Loopbaancentrum biedt nu ook online coaching aan

Loopbaancoaching voor jongeren

Sinds begin vorig jaar verscherpte de Vlaamse regering de voorwaarden voor gesubsidieerde loopbaanbegeleiding. In plaats van 8 uur individuele coaching hebben deelnemers nog maar recht op 7 uur. Dat is niet meteen een wereld van verschil. Maar een andere wijziging is forser: de vroegere vereiste van 6 maanden werkervaring werd opgetrokken naar 7 jaar werkervaring. Het betekent dat vooral jongeren uit de boot vallen. Het ACV paste er een mouw aan.

“We hebben een digitaal leerplatform opgezet en combineren dat met een aantal individuele loopbaangesprekken,” legt Marc Van den Broeck uit. Als coördinator van het loopbaancentrum van ACV Puls heeft hij deze online oplossing mee uitgewerkt. “We vonden het niet eerlijk om onze dienstverlening aan jongeren stop te zetten. Ook zij hebben soms de behoefte om hun loopbaan op het juiste spoor te krijgen.”

Het online aanbod loopt behoorlijk parallel met het klassieke loopbaanaanbod. “Je krijgt als deelnemer dezelfde oefeningen voorgeschoteld die je laten nadenken over je sterktes en zwaktes, over de dingen waar je zin in hebt, over waar je kan aan werken om een fijne loopbaan op te bouwen,” legt Marc uit. De uitleg krijg je er wel niet ‘live’ bij, maar via video. Verder bouwen we ook enkele persoonlijke contactmomenten met een coach in, net als bij de andere loopbaantrajecten. Want werken aan een concreet plan op jouw maat is nog altijd mensenwerk.”

Je kan als ACV-lid natuurlijk ook altijd bij het loopbaancentrum terecht voor workshops, groeps­loopbaansessies of snel advies over je loopbaan. “Wil je bijvoorbeeld even iemand laten meekijken naar je cv? Dan doen we dat graag voor jou. Maar wil je wat grondiger stilstaan bij een concrete vraag over je loopbaan, dan vinden we ook wel een intensiever traject waar je kan instappen. We hebben de voorbije jaren een gevarieerd gamma uitgebouwd. Dat gaat van sollicitatietips tot burn-out, van leiding geven tot de voorbereiding van een evaluatiegesprek.”

Geïnteresseerd? Je vindt alles op www.loopbaanontwikkeling.be. Wil je graag meer uitleg of een kennismakingsgesprek, stuur dan een mailtje naar loopbaancentrum@acv-csc.be 

Auteur: Jan Deceunynck – Foto: Adobe Stock