Heb ik recht op een voordelig energietarief?

Kosten voor verwarming en elektriciteit nemen een flinke hap uit het budget. Voor wie het moeilijk heeft om rond te komen, wegen die kosten extra zwaar door. Daarom hebben sommige personen en gezinnen recht op een sterk verlaagd tarief voor elektriciteit en aardgas: het sociaal tarief.
Nieuw is dat personen met een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen voor de periode van 1 februari tot 31 december 2021 ook tijdelijk recht hebben op het sociaal tarief voor gas en elektriciteit.
Het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit wordt automatisch toegekend, behalve voor huurders bij een sociale huisvestingsmaatschappij. Zij nemen best contact op met hun verhuurmaatschappij.
Het sociaal tarief kan retroactief worden toegekend. Afhankelijk van de facturatiedatum kan het enkele maanden duren vooraleer het voordeel wordt verrekend. Het sociaal tarief is bij elke energieleverancier hetzelfde.

www.vlaanderen.be/sociaaltarief-voor-elektriciteit-enaardgas-sociale-maximumprijzen