De medewerkers van ACV Puls zetten hun beste beentje voor om je te helpen. In Puls Magazine laten we je even meekijken achter de schermen van een dagje vakbondswerk. Deze maand maak je kennis met Annelies Dousy, loopbaancoach in West-Vlaanderen.

het doet deugd om te zien dat mensen door onze gesprekken zelfvertrouwen winnen!

7:00. Tijd om op te staan! Met 2 kleine kindjes verloopt het eerste uur van de dag nogal hectisch …

8:00. Mijn kroost is de deur uit. Ik kan aan mijn werkdag beginnen. In mijn mailbox zit een aanvraag voor loopbaanbegeleiding. Het inschrijfdocument vertelt wanneer de deelnemer beschikbaar is. Handig! Zo kan ik meteen een voorstel doen voor de gesprekken.

9:00. Mijn eerste loopbaangesprek van de dag. Ik heb met de man al 2 gesprekken achter de rug. Vandaag zoomen we in op zijn competenties. Hij is de vijftig al voorbij en heeft al heel wat watertjes doorzwommen. We vullen samen zijn competentielijst in. Een belangrijke stap in zijn loopbaantraject.

10:30. Volgende week start een online loopbaantraject in groep. Dat is toch weer wat anders dan fysieke bijeenkomsten, dus neem ik even de tijd om het programma wat bij te sturen. Ik bel ook even de bijblijfconsulent van het ACV, met wie ik de sessies geef.

12:15. Mijn man komt thuis en we eten samen. Door het thuiswerk, is er wat meer tijd voor gezinsmomenten als deze.

13:30Klaar voor het volgende online loopbaangesprek. Hopelijk kunnen we dit binnenkort terug wandelend of op kantoor doen. Dat is toch persoonlijker. Ik merk dat de deelnemer al heel wat heeft gedaan sinds ons vorige gesprek. Hij heeft in overleg met zijn leidinggevende een aantal veranderingen kunnen aanbrengen in zijn takenpakket. Het doet deugd om te zien dat hij door onze gesprekken zelfvertrouwen heeft gevonden.

15:15. Een lid vraagt wat hulp bij haar cv. Ik geef aan de telefoon wat tips en stel voor dat ze haar cv even doorstuurt. Later op de dag vind ik hem in mijn mailbox. Ik heb weinig opmerkingen. Hier kan ze zeker mee aan de slag!

16:00. Ik kijk nog even naar de afspraken in onze online afsprakenkalender. Iedereen kan via www.loopbaanontwikkeling.be een online gesprek van een half uur boeken. Morgen is het mijn beurt voor die gesprekken. Daarna werk ik nog aan een idee voor een videootje over ons aanbod voor jongeren.

18:00. Oei, nog maar 3790 stappen op mijn stappenteller. Snel mijn sportschoenen aan en wat kilometers lopen! Na een ganse dag op mijn oncomfortabele keukenstoel, doet dit echt wel deugd. Na het avondeten stop ik de kindjes in bed. Tijd voor dat spannend boek dat ik aan het lezen ben!