Bedankt voor de steun en het vertrouwen!

Sociale verkiezingen 2020

De sociale verkiezingen zijn achter de rug. Het is nog te vroeg voor een volledige balans, want nog niet in alle bedrijven en sectoren zijn alle stemmen al geteld. Wel blijkt uit de voorlopige cijfers dat de coronacrisis weinig invloed heeft gehad op de deelname aan de verkiezingen. Het percentage werknemers dat een stem uitbracht, blijft stabiel.

Het zal niemand verbazen, maar veel meer dan de vorige keren werd er digitaal gestemd. Die mogelijkheid bestond ook vroeger al, maar nam deze keer zoals verwacht een hoge vlucht. En maar goed ook. Want in bedrijven waar omwille van corona enkel per brief kon worden gestemd, leek de appetijt om een stem uit te brengen kleiner. Daar lag de participatie lager dan in ondernemingen waar voor een elektronische oplossing gekozen werd.

Daarnaast zijn we blij dat meer kandidaten dan ooit tevoren onder de groene kleur van ACV Puls opkwamen.
Niet minder dan 10.652 mannen en vrouwen stonden op  een kieslijst. ACV Puls schoof ook kandidaten naar voor in meer bedrijven dan vorige keer. Ook dat is uiteraard een stap vooruit. Want dankzij het engagement van al die vakbondsvrijwilligers kunnen werknemers werken aan concrete vooruitgang. Vakbondsmilitanten zijn de onmisbare schakel tussen de werkvloer en de bedrijfsleiding.

Om echte kiesresultaten mee te delen, is het nog wat vroeg. Wellicht is er wanneer je dit leest al meer duidelijkheid, of zijn op zijn minst de resultaten van je onderneming of instelling als gekend. Maar op het moment dat dit artikel werd geschreven, sijpelden nog maar de eerste overzichtscijfers binnen. Ze geven vertrouwen in de goede afloop, maar nopen toch nog tot voorzichtigheid. Voor échte vreugde­sprongetjes is het nog te vroeg.

Dat neemt niet weg dat we jullie nu al enorm willen bedanken voor alle medewerking, steun en vertrouwen. Samen met jullie willen we de komende jaren verder werken rond de thema’s die jullie belangrijk vinden. Meer dan ooit willen we jullie betrekken in wat we doen, in de thema’s die we aankaarten, in de oplossingen die we aanreiken.

Aarzel niet om ons of je vakbondsvertegenwoordiger aan te spreken.
Tijdens de verkiezingen vroegen we je vertrouwen.Nu krijgen we de kans om dat waar te maken!