Takeaway-oprichter Jitse Groen wil in heel Europa het gebruik van zelfstandige of freelance bezorgers aan banden leggen, dat zegt de ondernemer in een interview met de BBC. Groen zegt liever te werken met medewerkers met meer sociale zekerheden, zeker nu het voor freelancers moelijker is om werk te vinden vanwege de coronacrisis: “We zijn een grote multinational met behoorlijk wat geld en we willen onze mensen verzekeren. We willen er zeker van zijn dat ze goede arbeidsvoorwaarden hebben en dat we belasting betalen over die werknemers.” Groen liet onlangs ook zijn ongenoegen blijken over het feit dat het bedrijf dikwijls over één kam wordt geschoren met bedrijven als Uber: “Wij hebben in Nederland al onze bezorgers zelf in dienst.” Het is niet bekend wanneer Takeaway dit wil gaan toepassen. Wel geeft Groen aan dat het zou moeten gelden voor alle landen in Europa waar het actief is. Mooie intenties. Maar de toekomst zal uitwijzen of het bij mooie woorden blijft. Wij volgen het op de voet verder op.