Jonge werknemers, een essentieel onderdeel van de internationale vakbondswereld

Op 12 augustus was het de internationale jongerendag. De mondiale dienstenvakbond Uni Global Union greep dit aan om de stem van jonge werknemers uit gans de wereld te versterken. Via de campagne “UNI Yeah!”De Covid-19-crisis heeft ernstige gevolgen gehad voor jonge werknemers. Angst om ziek te worden, verlies van je baan, tijdelijke werkloosheid, thuiswerken combineren met thuisonderwijs voor de kinderen en sociaal isolement zijn allemaal stressfactoren die jonge werknemers belasten. Om deze problemen aan te pakken is het belangrijk dat jongeren participeren in een vakbond en hun stem laten horen. Op 12 augustus vierden UNI alvast de jonge vakbondsactivisten die al veel engagement tonen. Bezoek zeker eens http://en.uniyeah.org.