Ook LBC Onderwijs volledig coronaproof opgestart

De Nationale Veiligheidsraad heeft het onderwijs de kleurcode ‘geel’ gegeven. Dat wil zeggen dat alle onderwijsinstellingen mochten opengaan op 1 september. Ook LBC Onderwijs. Dus verwelkomden tientallen leerkrachten vanaf 1 september opnieuw honderden volwassenen die een cursus willen volgen, Nederlands leren of hun beroepsleven een andere wending willen geven. “Uiteraard volledig coronaproof,” legt Peter Gregorius uit, directeur bestuur van LBC Onderwijs.

Er werd de voorbije zomer hard gewerkt om de veiligheid van cursisten en leerkrachten te garanderen.

Gregorius: Inderdaad. Het was een atypische zomer, zeg maar. Toen we hoorden dat ook wij mochten opengaan, viel er een last van onze schouders. Wekenlang hebben we er alles aan gedaan om corona­proof te zijn. Zo zijn we klaar om nog meer vormen van afstandsonderwijs aan te bieden, en kunnen we zelfs gecombineerd onderwijs aanbieden, zowel in de klas als vanop afstand.

Coronaproof zeg je. Hoe moeten we dat organisatorisch zien?

Gregorius: We hebben meer dan voldoende beschermingsmateriaal en desinfecterende handgel aangeschaft, waarvan zowel de leerkrachten als de cursisten gebruik kunnen maken. We zetten erg in op het bewaren van voldoende afstand, en we gaan het aantal mensen per ruimte beperken.

Wat mogen we verwachten van dit speciale schooljaar?

Gregorius: Er is een grote nieuwigheid. Behalve de opleidingen lichaamsverzorging, wordt ons aanbod in Turnhout op een nieuwe locatie georganiseerd, met name de Campus Blairon. In Turnhout starten de lessen voor toekomstige masseurs en nagelstylisten. Ook bieden we een nieuwe ‘aanvullende algemene vorming aan’, volledig vanop afstand. In Beringen is zopas de nieuwe opleiding NT2-winkelbediende opgestart, en ook de opleiding tot zorgkundige wordt daar in de loop van het schooljaar aan toegevoegd. In Berchem en Sint-Niklaas kunnen cursisten terecht voor de vernieuwde cursus ‘boekhoudkundig assistent’, met meer stagemogelijkheden en praktijkervaring. Tot slot zullen we na de herfstvakantie in Mechelen een heel deel van onze cursussen kunnen bundelen in een vernieuwde locatie Jodenstraat 7.

Op de vernieuwde website www.lbconderwijs.be vind je alle info. Je kan zoeken op opleiding, op locatie, op lesmomenten…. en ook meteen inschrijven en afrekenen. Je ook steeds terecht in de verschillende opleidingslocaties in Vlaanderen.

Ledenvoordeel: wie lid is van ACV Puls, en zich inschrijft voor een van de opleidingen van LBC Onderwijs, krijgt per schooljaar een korting van 15 euro op het inschrijvingsgeld. Meer info vind je op www.lbconderwijs.be onder ‘studenteninfo’.

Auteur: Tom Van Aken