Cevora mikt op nog meer cursisten

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Onze belangrijkste tip voor 2020: investeer in jezelf. Stimuleer je nieuwsgierigheid en kies om bij te leren.

Hoe helpt bijleren je vooruit? Bijleren zorgt ervoor dat je gemotiveerder bent en beter presteert op het werk. Bovendien verandert de arbeidsmarkt snel. Zo kennen we 50% van de beroepen die in 2030 zullen bestaan niet. Die moeten nog worden uitgevonden! De toekomst is dus aan de nieuwsgierigen.

Cevora viert zijn 30-jarig bestaan

Cevora is het opleidingscentrum van het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (PC 200). Zij kunnen hier kosteloos bijleren, tijdens de werktijd. We spraken met directeur Olivier Lambert.
Puls Magazine: Wat zijn de ambities van Cevora?
Olivier Lambert: “In 2020 wordt Cevora 30 jaar. Daar zijn we trots op. Toch ligt er ook veel werk op de plank. Cevora heeft als missie om mens en economie sterker te maken door opleiding. Tijdens dit feestjaar ligt de focus op de wens om nog meer bedienden te bereiken. In 2019 hebben we 71.000 bedienden opgeleid. In 2020 gaan we voor 75.000”.
“We merken trouwens dat bedienden in KMO’s minder snel hun weg vinden naar onze opleidingen en diensten. En dat kan niet: iedereen in PC 200 moet zich kunnen ontwikkelen.”
Puls Magazine: Zijn de bedienden tevreden over jullie dienstverlening?
Olivier: “Ja, gelukkig. Ze gaven onze opleidingen in 2019 een tevredenheidsscore van 8,25 op 10. Maar we willen een 8,5 (lacht). In 2020 zullen we ons daarom verder focussen op de kwaliteit van onze opleidingen en hun impact op de werkvloer.”
Puls Magazine: Welke opleidingstips zou jij aan onze leden meegeven?
Olivier: “Wel, leer de tools waarmee je elke dag werkt, beter te gebruiken. Dat levert je elke dag tijdswinst op. Kies bijvoorbeeld voor Excel of Office 365. Ik hou van klassikaal bijleren, maar ook van een snelle webinar, als tussendoortje. Op een uurtje krijg je enkele goeie tips van de docent, waar je meteen mee aan de slag kan”.

“Maar uiteindelijk moet je jezelf de vraag stellen: waarin wil ik groeien? Op onze nieuwe website www.cevora.be vind je gauw de opleiding die bij je past. Succes!”

Auteur:Elke Maes | Foto: Cevora