Suitsupply zet zich in voor eerlijke kleding

Eerlijke kleding, gemaakt in fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, daar zijn veel consumenten gevoelig voor. Zulke kleren vinden is niet makkelijk. Suitsupply is één van de 130 merken die bij de Fair Wear Foundation (FWF) zijn aangesloten om dit na te streven in het hele productieproces.
Al sinds 2007 is het bedrijf ermee akkoord om jaarlijks een ‘brand performance check’ door FWF te laten doen. Een hulpmiddel om na te gaan hoe ze problemen met hun leveranciers inschatten, identificeren en oplossen. Het resultaat wordt publiek gemaakt. Voor het bedrijf helpt dit te bepalen op welke punten ze goed bezig zijn en waar ze nog kans hebben om een verbetering te realiseren.
Daarnaast laat Suitsupply lokale onderzoeks­teams van FWF binnen in de productiebedrijven. Dat helpt om te begrijpen wat er op de werkvloer gebeurt. Het resultaat dient niet om certificaten uit te reiken maar om problemen op te lossen die worden vastgesteld.
Via de FWF-klachtenlijn voor textielwerknemers kwamen er in 2018 drie klachten binnen uit productiebedrijven van Suitsupply over het niet respecteren van hun rechten. Deze klachten werden ernstig genomen en de gemelde problemen zijn opgelost. Ook hierover is FWF transparant. De klachten zijn openlijk te consulteren.
Dit alles zorgde ervoor dat Suitsupply voor het jaar 2018 een erg positief rapport kreeg. FWF wil daarmee niet zeggen dat alles in de toeleveringsketen compleet fair verloopt. Perfectie bestaat volgens hen niet. De 130 merken die bij FWF aangesloten zijn, zetten wel de nodige stappen vooruit om eerlijke arbeidsomstandigheden in hun keten na te streven. Kortom, ze gebruiken hun invloed om veranderingen mogelijk te maken.

Bezoek www.fairwear.org om te zien welke scores andere kledingmerken krijgen.