Lente 1944, een geallieerde piloot is terechtgekomen in bezet België… Kruip in de huid van een kind in het verzet en help hem om Engeland te bereiken, zodat hij weer kan strijden!
Het Stripfeest en uitgeverij Le Lombard bieden je een tentoonstelling gebaseerd op de reeks ‘Kinderen in het Verzet’ van Benoît Ers et Vincent Dugomier. De tentoonstelling is speels en aangepast aan een jong publiek (8-12 jaar). Op een didactische manier worden de belangrijkste thema’s van de Tweede Wereldoorlog en het verzet in België en Frankrijk belicht.
Via een schattenjacht treden de kinderen in het voetspoor van een verzetsstrijder: naarmate de tentoonstelling vordert, zullen ze puzzels moeten oplossen om een geallieerde piloot weer naar Engeland te krijgen.

Deze expo loopt nog tot 6 oktober 2019.

Waar? Museum BelVue, Paleizenplein 7, 1000 Brussel Tel. 02 / 500 45 54

E-mail info@belvue.be

Kijk ook op

https://belvue.be/nl/expo-kinderen-in-het-verzet