ACV hijst regenboogvlag in Antwerpen!

De jongste editie van Antwerp Pride (augustus 2019) was voor ACV Puls en het ACV-Verbond in Antwerpen een mooie aanleiding om de regenboogvlag te hijsen. Uit solidariteit met Antwerp Pride en de LGBT-gemeenschap. De vlag wapperde aan het Bondsgebouw van ACV Puls in de Sudermanstraat en aan het gebouw van het ACV in de Nationalestraat. Dit alles op vraag van ACV CSC LGBT@Work.
Het platform ACV CSC LGBT@Work ijvert voor de emancipatie van holebi’s en transgenders, in het algemeen en in het bijzonder op de werkvloer. De vakbond vindt dat holebi- en transgenderwerknemers overal op een gelijke behandeling en gelijke kansen moeten kunnen rekenen, en dat werkgevers en vakbondsmilitanten werk moeten maken van een inclusief beleid, met zichtbare en tastbare interesse voor diversiteit.
Namens het ACV werd al deelgenomen aan diverse Prides. In 2018 organiseerde het platform ook een geslaagde conferentie in Brussel. Dit jaar wordt gewerkt aan enkele publicaties. Er lopen ook contacten met buitenlandse collega’s.
Het platform is te bereiken via het mailadres acvcsc.lgbt.work@gmail.com.
En er is ook een toffe facebookpagina: zoek naar ACV CSC LGBT@Work, en like de pagina!