ManiFiesta met sterke aanwezigheid van ACV’ers

De nieuwe editie van ManiFiesta vindt plaats op 21 en 22 september 2019 in Bredene, aan de zee dus. Op dit feest wordt de taal van de solidariteit en de diversiteit gesproken, de taal van de 99%, niet de taal van het Grote Geld. Er wordt flink uitgewisseld en gedebatteerd, ook met vele vakbondsmensen.
Meer dan ooit is het ACV prominent aanwezig. ACV-voorzitter Marc Leemans neemt deel aan een debat over internationale solidariteit. Pia Stalpaert (ACV Voeding en Diensten) komt aan het woord over zuster Jeanne Devos en haar lange strijd voor de huisarbeidsters in India. Ze vertelt op ManiFiesta ook over de arbeidsvoorwaarden in de schoonmaaksector.
Martin Willems (ACV United Freelancers) zit in een panel dat zal discussiëren over de vraag hoe je het gevecht kan winnen tegen multinationals als Amazon, McDonald’s en Deliveroo. Op ManiFiesta zal ook worden gepraat over de rechten van freelancers (zelfstandigen), onder meer met Martin en met Joep Vanderbeke (ACV Puls).

Lees meer op www.manifiesta.be