Bouwen aan vrede: Mag het wat meer zijn?

Voegt ons land de daad bij het woord?

Van 21 september tot 2 oktober 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen de 30ste Vlaamse Vredesweek. Onder het motto ‘Bouwen aan vrede: Mag het wat m€€r zijn?’ roept de vredesorganisatie, samen met meer dan 30 partners, onze toekomstige regering op om meer te investeren in vrede.

België heeft in 2019 en 2020 een zitje in de VN-Veiligheidsraad. Ons land profileert zich op het allerhoogste internationale toneel als belangrijke vredesbouwer. Maar in hoeverre voegt België de daad bij het woord? Hoe zit het met de Belgische investeringen in vredes- en maatschappij-opbouw? Welke rol speelt ons land bij de totstandkoming van efficiënte VN-operaties? De Vredesweekpartners vragen meer concrete actie en extra engagementen. En dat is nodig, want in de voorbije jaren werd stevig het mes gezet in de budgetten voor vredesopbouw.
Pax Christi-medewerker John Malith Mabor uit Zuid-Soedan komt over heel Vlaanderen getuigen hoe investeren in vrede met inbreng van de lokale bevolking het verschil kan maken.
Wie de campagne symbolisch wil ondersteunen kan mee ‘Vouwen voor vrede’: vouw een kraanvogel, symbool voor een vredevolle wereld, en geef een krachtig signaal aan de toekomstige federale regering. Kraanvogels uit heel Vlaanderen en Brussel worden verzameld aan de IJzertoren in Diksmuide. Op 2 oktober 2019 leveren Vredesweek-vertegenwoordigers ze af in Brussel. Tips & tricks op www.vouwenvoorvrede.be.

Op www.vredesweek.be vind je alle info en campagnekalender, en kan je terecht voor een gratis educatief en bezinnend aanbod.