Gespreksavonden, workshops, infomomenten, …


De vakbond van morgen

The Coalition of the Willing is een werkgroep in de Antwerpse Zuidrand waarin ACV’ers, het Masereelfonds en verwante geesten samenwerken om boeiende gespreksavonden te organiseren en het maatschappelijke debat aan te zwengelen.

Eind juni is het weer zover, met een nieuwe avond over ‘De vakbond van morgen’. Is de vakbond een reliek uit de tijd van priester Daens? Of denken de fietskoeriers van Deliveroo en de vele werknemers met interimbaantjes daar heel anders over? Moeten we meegaan in het verhaal van sommigen dat ‘de arbeidsmarkt niet flexibel genoeg kan worden gemaakt’? Of valt er juist veel te zeggen voor vaste en stabiele arbeidscontracten? Waarom zijn de werkgevers zo gebeten op onze loonbarema’s? En waarom heeft de vakbond zo’n probleem met flexi-jobs? Deze en andere vragen kunnen allemaal de revue passeren.

Drie prima sprekers vertellen over hun ervaringen met de vakbond en hun visie op de werknemersorganisaties van de toekomst.
Het gaat om Maria Vindevoghel (ex-ACV-déléguée, bekend van het Sabenadossier), Jeroen Van Ranst (ACV Jongeren) en Jos D’Haese (PVDA).

We geven onze drie sprekers de kans om eerst hun verhaal te doen. Daarna gaan we met hen in discussie. Uiteraard niet alleen met hen maar ook met het publiek.
Kom mee kijken en discussiëren! Inschrijven kan via coalition.zuidrand@gmail.com
Je vindt de werkgroep ook op facebook onder de naam The Coalition of the Willing.
Inschrijven mag maar moet niet. Gratis toegang

Ons Huis, Drie Eikenstraat 65,2650 Edegem
Donderag 28 juni, aanvang  om 20.00 u., deuren open vanaf 19.30 u.


Driedaagse loopbaanbegeleiding in groep

Een loopbaanprogramma voor werkende en werkzoekende ACV-leden. Een intensieve loopbaanbegeleiding in groep. Je doet aan uitwisseling met andere groepsleden die net zoals jij beter willen omgaan met hun werksituatie of die willen uitzoeken of een andere werksituatie hen beter zou liggen.
Aansluitend is er een individueel traject van twee gesprekken: je eigen persoonlijke loopbaanvragen krijgen verheldering onder begeleiding van een coach. Het individuele stuk kan plaatsvinden in Gent, Kortrijk, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Hasselt of Herentals. De data worden ingepland met je coach.

Inschrijven / meer info:
www.jeloopbaan.be
lbc-nvk.loopbaancentrum@acv-csc.be
03 / 220 89 50

De drie groepsbijeenkomsten worden gehouden in het Bondsgebouw van de LBC-NVK, Sudermanstraat 5, 2000 Antwerpen.
Op maandag 24 september, maandag 1 oktober en donderdag 11 oktober 2018 (10.00u-16.00u).


Infomomenten

Er zijn infomomenten van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CLO) in Antwerpen (vrijdagen 27 juli en 7 september), Brugge (woensdag 24 oktober), Gent (maandag 10 september), Herentals (woensdag 26 september), Kortrijk (woensdag 12 september), Mechelen (dinsdag 2 oktober) en Turnhout (woensdag 5 september).

Meer info op www.loopbaanontwikkeling.be