Jobstudenten en schoolverlaters

Gloednieuwe brochures voor jobstudenten en schoolverlaters!

Heb je binnenkort een studentenjob? Of studeer je bijna af en ga je aan het werk? Dan moet je met heel wat rekening houden. Check daarom de nieuwe brochures van het ACV!

Je bent jong, je zit op school en je zoekt een studentenjob. Je wil wat geld om je studies te betalen of je droomt van een auto, een laptop of een nieuwe smartphone. Je verdient graag wat geld bij, je wil bezig zijn of bent op zoek naar avontuur. Veel studenten hebben een fijne werkervaring, maar ieder jaar raken sommige jongeren toch ontgoocheld. Het beloofde loon was er niet. Ziek zijn betekende ontslag.Wat doe je dan? De brochure ‘Lonend studentenwerk’ legt het haarfijn uit!

Op een dag zet je natuurlijk de stap naar een echte baan. Maar je hebt nog een hoop vragen. Hoe zit dat precies met je inschrijving bij de VDAB? Hoe pak je een sollicitatie aan? Welk loon kan je verwachten en wat staat er allemaal in je contract? Wat als je ziek wordt? Wat kan ACV of CM voor je doen? Zit je met deze vragen of andere? Dan moet je zeker lezen in de ‘Gids voor schoolverlaters’.

Je kan deze brochures vinden in de ACV-kantoren. Of downloaden via deze link:

https://goo.gl/6FYBHb