Debat over Europa met Peter Mertens en Paul De Grauwe

In Ons Recht van september kon je lezen dat de LBC-NVK in Wemmel een debat organiseerde met Peter Mertens en Paul De Grauwe. Spijtig genoeg moest één van de sprekers afzeggen zodat we op zoek moesten naar een nieuwe datum. Die is er ondertussen, samen met een nieuwe locatie (Overijse)!

Toekomst onzeker

Zestig jaar na de oprichting van de Europese Unie is de toekomst ervan hoogst onzeker. Ondemocratische beslissingen, aanhoudende besparingen en wijdverspreid gegraai hebben heel wat burgers in de armen gedreven van xenofobe en populistische partijen. Er lijkt nood aan een radicaal ander beleid: open, solidair en democratisch.
Reset Europa? Journalist Jelle Frencken (VTM Nieuws) legt de vraag voor aan Peter Mertens en Paul De Grauwe. Samen maken ze een analyse van de politieke en economische crisis in Europa, en denken ze na over mogelijke alternatieven. Daarmee breien ze een verlengstuk aan het boeiende debat van vijf jaar geleden.

Peter Mertens is opiniemaker, auteur van de bestseller ‘Graailand’ en voorzitter van de oppositiepartij PVDA.
Paul De Grauwe is opiniemaker, auteur van het boek ‘De limieten aan de markt’ en professor aan de London School of Economics

Meer praktische info lees je op de affiche.

Een initiatief van de LBC-NVK, in samenwerking met ACV en Beweging.net Brussel-Halle-Vilvoorde en Hart Boven Hard.