Manifestatie tegen geweld tegen vrouwen op 25 november

Het Platform Mirabal Belgium organiseert op zaterdag 25 november in Brussel een nationale manifestatie tegen geweld tegen vrouwen. Deze manifestatie geniet de steun van heel wat organisaties en verenigingen, waaronder ook onze vakbond ACV.
Geweld tegen vrouwen neemt diverse vormen aan en is overal aanwezig, constateren de organisatoren. Het gebeurt niet zelden dat het leven van vrouwen in gevaar is. Klachten wegens geweld worden al te vaak geseponeerd of niet au sérieux genomen. Daders worden dikwijls niet veroordeeld. Voor heel wat vrouwen is het niet makkelijk om hun zelfstandigheid te claimen en die ook waar te maken. Geweld tegen vrouwen is er vaak op basis van ‘gender’ en omdat het om een vrouw gaat.
Dit kan zo niet verder, zeggen de organisatoren van de manifestatie. Zij willen hun solidariteit met de slachtoffers zichtbaar maken en vragen dat de overheid de nodige middelen vrijmaakt.
Wil je graag meer informatie? Mail dan naar Mathilde Largepret via coordinatrice-nationale-cc@viefeminine.be . Of bel haar op het nummer 02/227.13.11.

Het platform Mirabal Belgium zit ook op facebook: www.facebook.com/mirabal.belgium.