Filipijnenfeest in Kessel-Lo op zaterdag 28 oktober

Sama Sama, de ACV-steungroep voor de Filipijnen, nodigt je uit op zijn 21ste Filipijnenfeest op zaterdag 28 oktober in Kessel-Lo. Tussen 18.00u en 20.00u eten we samen chop suey (met of zonder kip), met als zoete afsluiter het ‘homemade’ dessertbuffet. De opbrengst gaat naar de Filipijnse partnerorganisaties.
Om 20.00u geven we het woord aan June Mark Yañez, afkomstig van Mindanao. Father June was een aantal jaar parochiepriester. Vanuit de ‘National Council of Churches in the Philippines’ (NCCP) werkte hij samen met de vakbond KMU. Sinds drie jaar organiseert Father June in de haven van Hamburg Filipijnse arbeiders en zeelui, samen met de Internationale Transportfederatie (ITF). We laten hem aan het woord over de situatie van Filipijnse werknemers, over migratie en over precaire jobs. Wim De Ceukelaire, net terug uit de Filipijnen, geeft een inkijk in de huidige situatie in het land, onder het bewind van de roemruchte president Rodrigo Duterte.
Welkom vanaf 18.00u in het Don Boscocentrum, Ortolanenstraat 6 (zijstraat Plattelostraat), 3010 Kessel-Lo (Leuven). Reserveer je (vegetarische) schotel(s) via een e-mail aan cabsama2@gmail.com. Je kunt ook een steunkaart van 5 euro kopen.