Gaza

Zolang de wereld bestaat is er nog nooit een gevolg geweest dat geen oorzaak had. We noemen iets ‘een gevolg’ omdat het erna komt. Met de duizenden doden in en de systematische uithongering, onderwerping en vernietiging van Gaza laait ook de strijd over oorzaak en gevolg van het geweld in Palestina weer op. In dit boek nemen Ludo De Brabander en Soetkin Van Muylem je in sneltreinvaart mee doorheen de geschiedenis ervan.

Waarom is dit een koloniale en geen religieuze kwestie? Hoe en wanneer begon ze? Welke rol speelden de Britten? Wat is zionisme? Hoe ontstond het Palestijns verzet? Wat is de Nakba? Hoe werd Israël na 1948 opgebouwd? Wat is Hamas en waarom is het aan de macht in Gaza en niet op de Westelijke Jordaanoever? Waarom is Israël de staat van alle Joden ter wereld en niet van de Palestijnen? Welke rol spelen de Verenigde Staten in het Midden-Oosten? Het abc van de Palestijnse tragedie. Veel actueler kan een boek niet zijn.

Het tweede deel van het boek is een historische ‘Vraag & Antwoord’ waarvoor is geput uit het boek Gaza. Geschiedenis van de Palestijnse tragedie van Lucas Catherine.

Interesse in ‘Gaza’ van Ludo De Brabander en Soetkin Van Muylem? Stuur dan je naam en adres vóór 31 augustus 2024 naar topboek@acv-csc.be en maak kans op één van de drie exemplaren die we gratis weggeven.