We houden je op de hoogte – voortaan digitaal

Vind alles online

Puls Magazine houdt na deze laatste editie op te bestaan. We blijven onze leden echter via nieuwsbrieven, sociale media en ook onze website informeren over hun loon- en arbeidsvoorwaarden en sociale actualiteit. Zeker de ACV-website, met op jaarbasis een kleine twee miljoen unieke bezoekers, is een belangrijk communicatiekanaal. Wat vind je echter waar? We overlopen hieronder de belangrijkste zaken.

Informatie over je loon- en arbeidsvoorwaarden en uitkeringen

Je kan op twee manieren alle informatie over je loon- en arbeidsvoorwaarden terugvinden. De eerste manier is door te kijken bij ‘je rechten’, dat je bovenaan elke webpagina terugvindt. Zo kan je makkelijk alle informatie opzoeken die te maken heeft met je werk, bijvoorbeeld over je loon, thematische verloven, vakantiegeld en nog veel meer. Je kan ook de QR-code hieronder scannen of rechtstreeks surfen naar https://www.hetacv.be/je-rechten. Ben je werkzoekend? Ook informatie over je uitkeringen vind je hier terug.

Loon- en arbeidsvoorwaarden hangen echter niet alleen af van de Belgische of Vlaamse wetgeving, maar vaak ook van de sector waarin je werkt. Het principe is eenvoudig: bovenaan elke webpagina vind je altijd de algemene informatie, onderaan kan je de sector aanduiden waarin je werkt, om meer gedetailleerde informatie terug te vinden. Weet je niet goed in welke sector je werkt? Meestal staat op je loonbrief het nummer van je sector (soms voorafgegaan door “PC” en/of “Nr”). Staat dat niet op je loonbrief, dan kan je deze info terugvinden op je individuele rekening die je jaarlijks in januari of februari ontvangt.

Sectorinformatie

De tweede manier om informatie over je loon- en arbeidsvoorwaarden terug te vinden, is door rechtstreeks naar de webpagina van je sector te gaan. Surf naar https://www.hetacv.be/sectoren en kies je sector. Bij elke sectorpagina vind je de thema’s waar sectoraal afspraken over bestaan.

Klik op een button om de relevante informatie te vinden. Opnieuw is dan de regel: bovenaan de algemene informatie, onderaan de details voor jouw sector.

Je vindt bij de sectorpagina’s trouwens niet alleen informatie over je loon- en arbeidsvoorwaarden terug, maar vaak ook nieuws over wat er leeft in je sector. Denk maar aan informatie over stakingen, persberichten van vakbondsverantwoordelijken, opiniestukken, aankondigingen van loonindexeringen en meer.

Bredere sociale thema’s

In ons magazine komen veel artikels aan bod over thema’s die wat breder gaan dan informatie over loon- en arbeidsvoorwaarden. Denk maar aan opiniestukken, interviews, artikels over internationale evoluties, en meer. Deze artikels vind je voortaan als nieuwsitems op onze ACV Puls homepagina terug: www.acv-puls.be. Doordat deze artikels voortaan digitaal verschijnen, kunnen we voortaan ook gemakkelijker podcasts en filmpjes integreren. Zo krijg je een rijkere ervaring.

Ziezo, hopelijk zetten we je hierbij goed op weg. Met deze laatste editie van Puls Magazine verdwijnt dan misschien een gevestigde waarde van onze communicatiemix, maar openen we een heleboel nieuwe deuren!

Auteur: Max De Boeck | Illustratie: Davien Dierickx