De info die er voor jou toe doet op het gepaste moment tot bij jou brengen; vanaf september gaat ons communicatieteam die uitdaging met heel ander gereedschap aan. Je las in ons vorig nummer de keuze om ons gedrukte magazine los te laten. De conclusie dat ons vertrouwde medium, dat ons zo nauw aan het hart ligt en al meer dan een eeuw lang met ons meereist, vandaag onvoldoende werkt om ons syndicaal vuur overal te verspreiden waar we het willen krijgen, dringt zich al een tijdje op.

Een schare trouwe lezers betreurt het afscheid samen met ons, zoveel is duidelijk, ook in een aantal begrijpelijke, teleurgestelde lezersbrieven die we ontvingen. Maar het publiek dat we vandaag moeten kunnen bedienen, bereiken en overtuigen, vergt een communicatiemix waarin video, podcast, korte informatieve tekst en diepgravende longreads langs een veelheid aan kanalen de weg vinden naar de ontvanger.

We denken daartoe in ons nieuw model veel meer op maat, vanuit jouw individueel perspectief. Wie bereiken we waar met welk syndicaal verhaal? Hoe dragen we doorheen al dat maatwerk onze solidaire passie, die al die specifieke individuele situaties met elkaar verbindt, zo krachtig mogelijk uit, voor méér syndicale impact? De ambitie is duidelijk, de goesting om in die zoektocht te investeren groot.

De soepelheid waarmee ons vertrouwd redactiecomité erin lukt om in stevig veranderende omstandigheden de focus op onze vakbondsdoelen aan te houden, is zonder meer bewonderenswaardig.

Onze weg vooruit als vakbond staat of valt met de inzet en gedrevenheid van onze duizenden pas verkozen personeelsvertegenwoordigers, maar zeker ook die van onze personeelsploeg. Mijn laatste voorwoord in dit magazine wil ik dus echt graag afsluiten met mijn respect voor al die vakbondsmensen, die keer op keer verder bouwen, die telkens opnieuw blijven zien wat er kan, die iedere keer weer hun eigen rol daarin willen opnemen, en die met hun positivisme beïnvloeden wat er morgen mogelijk wordt. Die verhalen blijven we ook na dit laatste nummer de wereld in sturen, wees daar maar zeker van!

Standpunt: Lieveke Norga | Afbeelding: Wouter Van Vooren