Vijf tips voor de Klimaatmars op zondag 3 december

Gezondere lucht, meer biodiversiteit, minder droogte, noem maar op. Elke tiende van een graad minder opwarming betekent een beter leven voor ons en toekomstige generaties. We hebben daarom nood aan ambitieuze politieke visie en daadkracht, en aan een sociaal én rechtvaardig beleid dat ons en onze leefwereld beschermt. En dat moet niet straks, maar nu! Stap daarom mee in de Klimaatmars. We geven je vijf tips en tricks mee, voor een toffe én betekenisvolle dag.

Mis je trein niet

De Klimaatmars vertrekt om 13 uur vanaf het Noordstation in Brussel. Onder het motto ‘Elke tiende van een graad telt’ roepen we samen op tot concreet groen beleid. Het klinkt misschien evident, maar het begin van de stoet wil je zeker niet missen. Kom daarom op tijd! Enne… carpoolen mag hoor, vooral als je die trein écht niet kan halen.

Vorm een kliekje

We raden je aan om een kliekje te vormen. Je kan je kliekje zelfs opgeven op klimaatmars.be! Wat is een kliek? Het kan van alles zijn, jij kiest. Het kan een groep zijn die een show opvoert, wervelend danst, opzwepende muziek speelt of gewoon de gekste outfits aantrekt. Heb je een briljant idee dat je wilt delen met duizenden medemarsgangers? Registreer je dan vlug.

Ben je niet zeker waar je moet beginnen of vind je niemand om mee te gaan? Geen zorgen. Sluit je via klimaatmars.be aan bij het groepje dat jou het meest aanspreekt. We laten Brussel bruisen met creativiteit.

Toon je affiche

Maak een eigen affiche en geef een persoonlijke touch aan de slogan van de Klimaatcoalitie. Op de website van de Klimaatmars vind je een affiche met de koptekst “Elke 0,1°C minder = (is gelijk aan)”. Daaronder kan je je eigen idee of slogan invullen. Druk deze affiche af en neem ze mee. Er zullen honderden affiches met een gezamenlijke boodschap en persoonlijke slogan zijn. Misschien heb jij wel de leukste?

Neem een snack mee

De mars begint om 13 uur. Je kan natuurlijk nadien iets gaan eten of drinken, het blijft immers Brussel, vol leuke restaurantjes en cafés. Maar zelf boterhammetjes meebrengen of op voorhand iets eten kan nooit kwaad.

Amuseer je!

Last but not least. Elke stap die we zetten, elk kliekje dat we vormen en elke affiche die we maken, brengt ons dichter bij een duurzamere toekomst voor iedereen. Dat is plezant! Sluit je aan bij de beweging en zorg ervoor dat jouw stem gehoord wordt. We wachten op jou aan het Noordstation, want elke tiende van een graad telt!

Auteur: Max De Boeck