Mobiele koffiekar houdt winkelpersoneel warm

Om te weten wat er leeft op de werkvloer, is ACV Puls steeds op zoek naar nieuwe contactmogelijkheden. In veel bedrijven verloopt contact uiteraard via de verkozen personeelsafgevaardigden. Maar in heel wat kleine bedrijven en bedrijfjes zijn die er niet. Gelukkig heeft ACV Puls wel wat creativiteit in huis…

In de retail schakelden ze om die reden onlangs een mobiele koffiebar in, die in de winkelstraten een bezoekje brengt aan het retailpersoneel. “Het is niet altijd makkelijk om winkelpersoneel te bereiken,” legt communicatiemedewerker Frederik Vermeulen uit, die met het idee op de proppen kwam. “Iedereen drinkt graag koffie. Nu ja, het kan ook een theetje zijn natuurlijk.” Dus brachten ze de mobiele koffiebar tot letterlijk voor de deur van de winkels van de Meir in Antwerpen, waar de koffietoer de eerste keer neerstreek.

“We deelden maar liefst 270 koffies uit op één voormiddag. Een mooi resultaat. Want bij heel veel van die koffietjes kwam ook een fijn verhaal naar boven over het werken in de winkel en waar er nog ruimte voor verbetering is,” legt Frederik uit. En ook sectorverantwoordelijke Kristel Van Damme is opgetogen met het resultaat. “Aanvankelijk dachten we dat het lastig zou zijn om medewerkers uit de winkels te krijgen, maar dat ging verbazend vlot. Geregeld schoven er zelfs ook winkelmanagers aan voor een latte of cappuccino. We kregen erg positieve reacties en konden veel mensen ACV Puls leren kennen. Handig, want zo hebben we heel veel vragen gehoord. In veel gevallen hadden we meteen het antwoord klaar, maar andere vragen zijn moeilijker te beantwoorden of vragen wat meer tijd. Die vragen hebben we netjes allemaal genoteerd. We maken er de komende periode werk van.”

De mobiele koffebar trekt de komende weken verder door Vlaanderen en zal ook andere steden aandoen. Iedereen is welkom voor een échte barista-koffie naar keuze. En je kan er meteen ook die vraag stellen die je al heel lang wilde stellen aan de vakbond.

De komende weken houden we halt op onderstaande locaties. In 2024 volgen er nog een pak nieuwe. Hopelijk komen we ook jou ergens tegen.

10 november: Bruul Mechelen

1 december: Grote Markt, Hasselt

5 december: Meir Antwerpen