Van werktijd en zorgtijd naar ‘jouw’ tijd

Lees je graag een boek? Liefst eentje met inhoud? Dan nodigen we je graag uit in onze leesclub. In aanloop naar het congres van ACV Puls lezen we samen het boek ‘Het is hier geen hotel’ van Eva Brumagne en Riet Ory. Ze schreven het voor iedereen die er niet altijd in slaagt om de balletjes van een betaalde job, onbetaalde zorgtaken en de behoefte aan ‘eigen tijd’ in de lucht te houden.

Ben je gezond en volwassen? Dan verwacht de maatschappij dat je voltijds werkt. De economie doen draaien, weet je wel. Nochtans voelen we allemaal dat de overblijvende tijd niet volstaat voor wat echt van waarde is. Voor heel wat mensen betekent dit een dagdagelijkse zoektocht om alle to do’s een plaats te geven, zonder in overdrive te gaan.

Bovendien is de taakverdeling van de berg niet-betaald werk nog steeds te ongelijk verdeeld. Zorg- en huishoudelijke taken en persoonlijke administratie, zitten ook in 2023 nog steeds vast in een traditioneel rollenpatroon.

‘Het is hier geen hotel’ gaat over die dagelijkse roetsjbaan. Het boek geeft inzicht in je eigen functioneren, in mechanismen die bepaalde patronen in stand houden en in maatschappelijke factoren die deze ongelijkheid versterken. Met praktijkgerichte tips, verfrissende perspectieven en concrete handvatten zet het boek je op weg naar een betere rolverdeling tussen àlle gezinsleden, groot en klein.

Gratis boek

Getriggerd door het idee van meer ademruimte voor jezelf? Dan nodigen we je graag uit om dit pleidooi voor ieders recht op écht vrije tijd samen met ons te lezen. Voor de eerste twintig geïnteresseerden hebben we het boek gratis klaarliggen. De anderen kunnen het via ons kopen met een flinke korting. Het kost je dan 15 i.p.v. 24,5 euro.

Op 28 maart komt de leesclub een eerste keer samen tijdens een korte online sessie. Nadien voorzien we nog twee online bijeenkomsten om bij de belangrijkste hoofdstukken van het boek stil te staan. En als kers op de taart krijg je de kans om op het Congres van ACV Puls zelf een persoonlijk vraagstuk of een kritische vraag voor te leggen aan één van de schrijfsters!

Maak kans op je gratis exemplaar van ‘Het is hier geen hotel’ via deze link.

Auteur: Lieveke Norga