Eind deze maand trekken opnieuw duizenden jongeren de schoolpoort achter zich dicht. Jij ook? Dan is het tijd voor de start van je loopbaan! Bij die start komt heel wat kijken. Moeilijke keuzes over wat je precies wil gaan doen en waar je wil terechtkomen. En dan begint de zoektocht naar boeiende vacatures. Je moet aan de slag met sollicitatiebrieven en -gesprekken. En daar bovenop komt nog een pak administratie.

Gelukkig is er het ACV om je bij die eerste stappen op de arbeidsmarkt een handje toe te steken. We helpen je graag zoeken naar oplossingen voor elke vraag die bij je opkomt. Puls Magazine brengt een aantal aspecten van je loopbaanstart in beeld. Op www.hetacv.be/klaarvoordestart vind je hoe het ACV samen met jou werk maakt van een stevige start.

Download hieronder de handige poster waarop je de stappen van je zoektocht terugvind.

Auteur: Sofie Van Der Vreken |  Posterontwerp: Davien Dierickx