Fors protest tegen Belgische loonnormwet

In Antwerpen, Brussel en Gent kwamen op 22 april duizenden mensen op straat om te protesteren tegen de loonnormwet. De wet verhindert dat de Belgische vakbonden voluit kunnen onderhandelen over loonstijgingen. Voor 2021 en 2022 mogen de lonen door de wet niet meer dan 0,4% stijgen, ook niet in sectoren of bedrijven die mooie winsten optekenden.

Intussen gaan de lonen van ceo’s en dividenden van aandeelhouders wél omhoog. Alleen werknemers worden stevig in de tang genomen. De stijgende consumptieprijzen en de fors duurdere energietarieven maken deze slechte wet nog meer onverteerbaar. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de vakbonden massaal mensen op straat kregen in Antwerpen, Gent en Brussel. Op 13 mei volgen nog regionale acties in Hasselt en Kortrijk.

Op 20 juni volgt dan een nationale betoging in Brussel. Hopelijk zien we jou daar ook!

Alle info vind je hier