Beluister je loon-en arbeidsvoorwaarden via Spotify

Werk je in de distributie en wil je meer weten over je rechten als werknemer? Dan kan je daarvoor nu ook op Spotify terecht! Voorlopig enkel voor werknemers van PC 201, oftewel de zelfstandige kleinhandel, maar andere paritaire comités volgen spoedig.

Het gaat trouwens niet alleen om Spotify. Ook op muziekplatformen als Apple Music vind je ACV Puls nu terug. Handig voor wie geen zin heeft in brochures of websites, maar toch op de hoogte wil blijven van zijn of haar rechten op het werk.

“We vinden het belangrijk om mee te gaan met onze tijd,” vertelt Sven De Scheemaeker, die voor ACV Puls de zelfstandige kleinhandel opvolgt. “Door de populaire muziekapps te gebruiken, proberen we wat dichter bij de mensen te staan. Via de app krijg je antwoorden op de meest voorkomende vragen zodat je meteen mee bent. In zeven minuten vertellen we je wat je écht moet weten over je job, over het aantal uren dat je mag werken, hoe vaak je pauze mag nemen, op hoeveel vakantiedagen je recht hebt… Wil je meer details? Dan kan je natuurlijk steeds terecht op www.pc201.be of bij één van de medewerkers in onze regionale kantoren.”

“We merken dat onze leden niet altijd weten dat ze bijvoorbeeld recht hebben op een fietsvergoeding als ze met de fiets naar het werk komen, of dat ze via het sociaal fonds een extra tegemoetkoming kunnen krijgen voor hun kinderopvang. De muziekapps zijn dan een bijkomend kanaal om deze informatie te verspreiden.”

Opvallend: ACV Puls biedt de podcast ook in het Engels aan. “Nieuwkomers die In een winkel werken zijn vaak nog niet helemaal mee met de taal. Op hun vraag is er dus ook een Engelstalige versie.”

Met dit nieuwe initiatief stapt ACV Puls het gemotiveerd nieuwe jaar in. “Ook in 2022 willen we onze leden maximaal bedienen én betrekken. Samen met hen willen we werk maken van betere werkomstandigheden in de distributiesector.”

Ook voor de andere paritaire comités binnen de handel en distributie zullen er binnenkort beluisterbare loon- en arbeidsvoorwaarden online komen.

Open dus snel je muziek-app en zoek naar ACV Puls!

Auteur: Frederik Vermeulen | Afbeelding: Adobestock