Hou je arbeidstijd in de gaten met WeClock!

Werk je zonder prikklok, maar wil je toch je arbeidstijd wat in de gaten houden? Dan is er voor jou nu WeClock. Deze handige app registreert netjes wanneer je werkt en geeft je een handig overzicht van je gepresteerde werkuren.

De app werd speciaal door de internationale vakbondsorganisatie UNI ontwikkeld en samen met ACV Puls verder op punt gezet. Dit garandeert je dat je data niet in de handen komen van wie er niks mee te maken heeft. En er zit verder geen reclame in de app. Da’s handig meegenomen voor een gratis app!

Transparantie

De app werd door UNI ontwikkeld voor werknemers en freelancers die behoefte hebben aan meer inzicht in hun reële prestaties. Denk aan de fietskoerier die een hele dag in de weer is. De werkgever weet via allerhande software en navigatietechnologie op de smartphone precies waar de koerier is en hoeveel uur hij gewerkt heeft. Maar er is niet altijd veel transparantie over die gegevens. WeClock laat op een eenvoudige manier toe om zelf nauwkeurig te meten hoeveel en wanneer je werkt.

De behoefte aan een eigen registratie gaat trouwens veel ruimer dan die specifieke groep. De evolutie om de klassieke prikklok los te laten is niet nieuw, maar sinds corona en het uitgebreide thuiswerk is het aantal werknemers die los van plaats en tijd werken nog toegenomen. Het zijn niet alleen kaderleden en leidinggevenden die zonder vaste werktijden hun computer openklappen om nog even door te werken na de gebruikelijke werktijd. Deze app helpt om de grenzen van je eigen flexibiliteit in het oog te houden.

Dialoog

Met de app wil ACV Puls niet enkel dat jij zicht hebt op je werktijd. Het is ook een eerste stap om er op het werk de dialoog over aan te gaan. Daarom kan je – als je dat wil – je individuele data downloaden en bezorgen aan wie je wil. Dat maakt het thema op de werkvloer beter en objectiever bespreekbaar. Wil je samen met je collega’s de discussie met je werkgever aangaan over opdrachten en targets? Dan heb je met WeClock een handige tool in handen. Je kan de gegevens natuurlijk ook altijd delen met je werknemersvertegenwoordigers. Dan kunnen zij het thema aankaarten in het overleg met de werkgever.

Je vindt WeClock gratis in de Appstore van Apple en op Google Play.

Auteur: Jan Deceunynck |  Afbeelding: Shutterstock