Miljardenbedrijf FedEx-TNT ontslaat 6.000 Europese werknemers

De werknemers van pakjesbedrijf FedEx-TNT zijn geschokt nadat het miljardenbedrijf in januari bekend maakte 6000 Europese werknemers te willen ontslaan. Werknemers als deze hielden de wereld draaiend tijdens de pandemie en bleven pakjes bezorgen aan consumenten, bedrijven, ziekenhuizen… Het bedrijf rechtvaardigt deze beslissing als onderdeel van de integratie van FedEx in het TNT-netwerk maar hun argumenten houden geen steek. “Sinds november 2020 is de hoeveelheid werk aanzienlijk toegenomen. Het is gek dat dan in die periode ontslagen worden aangekondigd,” aldus een TNT-werknemer in Italië. Het laatste jaar is bovendien de netto­winst van het bedrijf verdrievoudigd. De Europese transportvakbond is verontwaardigd en lanceerde een petitie. Ze roepen het management op om over de herstructurering in gesprek te gaan met werknemersvertegenwoordigers.

Teken hier de petitie