Metro maakt vakbondswerk in Pakistan onmogelijk

Metro is een Duitse supermarktketen die in België beter bekend is als Makro. De mondiale vakbond UNI Commerce is zeer bezorgd over de situatie bij Metro in Pakistan. Hoofdafgevaardigde Tahir Mehmood is er begin februari ontslagen. De officiële reden was een afwezigheid in 2017, maar in Pakistan was zijn vakbond al enige tijd vruchteloos aan het onderhandelen met de lokale directie, die niet wilde tegemoet komen aan de vragen van het personeel. De lokale directie voerde gerichte acties om vakbondswerk onmogelijk te maken. Niet alleen Tahir werd ontslagen, maar ook andere afgevaardigden werden via negatieve evaluaties onder druk gezet en riskeren hun job te verliezen. ACV Puls roept samen met Uni Commerce op om deze intimidaties stop te zetten. Tahir moet terug in dienst komen en het personeel verdient eerlijke onderhandelingen over een collectief akkoord. 

Je kan hier de petitie tekenen