Kunnen vinylplaten levens redden? Wellicht niet, maar rock-’n-roll bezorgde Wouter Bulckaert in de jaren zeventig wel een ontsnappingsroute uit het Vlaamse platte­land.

In Vinylpraat maakt hij aan de hand van 22 grensverleggende langspeelplaten uit zijn eerste 22 levensjaren het testament op van zijn jeugd. Hij vertelt verhalen rond die albums, gaat op zoek naar waarom die elpees zijn smaak hebben bepaald en laat je met frisse oren luisteren naar klassiekers als Abbey Road, What’s Going On of Sign o’ the Times.

Vinylpraat is tegelijk een warme invitatie om ook zelf die intense luisterervaring aan 33⅓ toeren per minuut te (her)ontdekken. Dat ritueel waarbij je de plaat op de pickup legt, de naald voorzichtig laat zakken op kant A, en de muziek met je ogen dicht savoureert. Waarna je de plaat omdraait, kant B opzet, en nog eens bidt dat de naald niet overspringt.

Vinylpraat is een uitgave van uitgeverij Epo.

 Interesse in dit boek? Stuur dan je naam en adres naar topboek@acv-csc.be en laat ons voor 8 januari 2021 weten dat je graag kans maakt op één van de drie exemplaren die we gratis kunnen weggeven.