Nieuwe federale covid-steunmaatregelen voor werknemers

De federale regering heeft naar aanleiding van de verstrengde covid-maatregelen een reeks bijkomende steunmaatregelen voorzien voor bedrijven, zelfstandigen, werknemers en kwetsbare groepen. Voor in totaal 1,5 miljard euro in 2020 en een 0,5 miljard in 2021.
Zo is de verbeterde regeling voor tijdelijke werkloosheid veralgemeend naar alle sectoren en bedrijven. Ook de verbeterde regeling voor ziekte-uitkeringen werd verlengd. Corona-werkloosheid wordt uitgebreid naar ouders met kinderopvangproblemen door de sluiting van school of crèche. En ter vervanging van verminderde eindejaarspremies voorziet de RVA een compensatie.
Voor de meest kwetsbare groepen wordt een bijkomende maandelijkse premie van 50 euro voorzien. Mondmaskers en handgels worden goedkoper door een verlaging van de btw op die producten.
En zo is er nog wel wat meer. Het ACV heeft alle nieuwe maatregelen handig en overzichtelijk bij elkaar gezet op www.hetacv.be/coronavirus.