Europese vakbonden tevreden over Europees Herstelplan

De Europese economie staat voor grote uitdagingen. Het consultancybureau McKinsey schat dat covid19 tot 59 miljoen banen op de tocht zette. Nu al is het inkomen van 30% van de Europese burgers door de crisis verminderd en werd 23% voltijds of gedeeltelijk werkloos. Er is nood aan solidariteit tussen de lidstaten om de effecten van het virus op de economie te bestrijden. Het Europees Vakverbond (EVV) verwelkomt dan ook het ambitieuze EU-herstelplan van de Europese Commissie en de voorziene budgetten. Deze investeringen zullen Europa uit de recessie te halen en bijdragen aan hun ambities inzake klimaat en jeugdwerkloosheid. Volgens het EVV moet staatsteun aan bedrijven afhankelijk zijn van het scheppen van fatsoenlijke banen, betalen van belastingen en werken aan klimaatdoelstellingen. Dit zal tot een duurzame herstelstrategie leiden.

www.etuc.org

Foto : Shutterstock