“Bedenk iets voor Brussels Airlines, maar denk ook aan de hele sector”

ACV Puls vindt het erg positief dat er wordt nagedacht over een oplossing voor de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines maar onderstreept dat er ook moet worden gekeken naar de rest van de sector. “Er moeten garanties komen voor de werknemers van de diverse ondernemingen die actief zijn op Brussels Airport”, verklaarde vakbondssecretaris Hans Elsen. “Wat als de coronacrisis nog maanden aansleept? Hoe moeten al deze werknemers het financieel volhouden? En wat met bedrijven die om steun vragen en dan toch personeel ontslaan?”

Elsen onderstreept dat sommige ondernemingen wel degelijk over een financiële marge beschikken. “Als privéonderneming maakt Brussels Airport Company al jaren stevige winsten. BAC heeft een belangrijke sleutel in handen om tot oplossingen te komen. Het gaat niet op om veel geld in goede tijden met de noorderzon te zien verdwijnen, en dan in moeilijke periodes de belastingbetaler te laten opdraaien voor de verliezen”.