Experiment om anderstalige werkzoekenden meer kansen te geven

Het uitzendbureau ASAP en arbeidsmarktbemiddelaar VDAB zoeken in de provincie Antwerpen naar manieren om anderstalige werkzoekenden meer kansen te geven op de arbeidsmarkt. Weinig of geen Nederlands kennen wil uiteraard niet zeggen dat werkzoekenden geen schitterende werknemers en collega’s kunnen worden.

ASAP test nu methodes uit om de capaciteiten van anderstalige werkzoekenden op een andere manier te testen. Zo wordt aan werkzoekenden gevraagd om dozen te plooien en Ikea-kasten in elkaar te steken, om zo het ruimtelijk inzicht na te gaan, berichtte Gazet van Antwerpen. Er wordt ook bekeken of werkzoekenden een aantal opdrachten efficiënt kunnen plannen.

De VDAB heeft ook subsidies voor werkgevers die in het eerste jaar van tewerkstelling gratis taal- en jobcoaches willen inzetten op de werkvloer.

Kijk ook op www.vdab.be/anderstalig en
www.dewerkplekarchitecten.be