Gespreksavond – infomomenten – workshops …

‘Zij hadden wel hun redenen – op de vlucht voor het VNV’

Een gespreksavond met auteur Danny Carleer.
waar?:  Robijnzaal Kaleidoscoop, Molenstraat 50, 2640 Mortsel.
wanneer?: Woensdag 6 november 2019, deuren open 19.30u, start om 20.00u.
Inkom is gratis.

Een avond georganiseerd door ‘The coalition of the willing’, een fijne samenwerking tussen ACV en Masereelfonds.
In zijn nieuwe boek ‘Zij hadden wel hun redenen’ vertelt Kortenbergs auteur Danny Carleer hoe zijn ouders de Tweede Wereldoorlog hebben beleefd. Vader René vluchtte na de Duitse inval in 1940 met een vriend via Calais naar Londen. Wanneer hij daar aankomt is hij bijna blut; hij besluit naar Afrika te vertrekken met het Vreemdelingenlegioen.
Vader Carleer overleeft de mislukte landing van de Vrije Fransen bij Dakar en komt via Kameroen en Belgisch-Congo in Abessinië terecht. Daar levert hij in 1941 met de Belgisch-Congolese ‘Force Publique’ slag tegen de Italiaanse bezetters. In 1942 kan hij met een Belgisch vrachtschip terugkeren naar Engeland. In Londen trouwt hij met de Engelse Violet.
Violet is ook militair en werkt bij de bloedbank van het leger. René gaat aan de slag bij de Veiligheidsdienst van het Belgische ministerie van Landsverdediging. Daar ziet hij hoe de Belgische regering in ballingschap er alles aan doet om vooral het communistische verzet na de bevrijding buitenspel te zetten.

Danny kadert het verhaal van zijn ouders in het bredere oorlogsgebeuren. In een apart hoofdstuk, ‘Ondertussen in Kortenberg’, heeft hij het over de gevolgen van de bezetting en de strijd tussen collaboratie en verzet in het Leuvense.
Meer info: andre@masereelfonds.be

Infomomenten loopbaanbegeleiding

Er zijn infomomenten loopbaanbegeleiding van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CLO):
– Aalst (donderdag 7 november),
– Antwerpen (vrijdag 8 november),
– Hasselt (woensdag 20 november),
– Herentals (woensdag 16 oktober),
– Herk-de-Stad (vrijdag 18 oktober),
– Mechelen (dinsdag 15 oktober),
– Leuven (woensdag 16 oktober),
– Roeselare (woensdag 23 oktober),
– Turnhout (woensdag 6 november).

Infosessie en hersteltraject burn-out

Het infomoment is bedoeld voor wie meer wil weten over burn-out, voor zichzelf, voor iemand uit zijn/haar omgeving of voor zijn/haar werkvloer. Dit vindt plaats in Kortrijk op maandag 7 oktober.
Je kan daarna deelnemen aan het hersteltraject op woensdagen 6, 20 en 27 november.
Deze driedaagse richt zich tot werknemers die aan het herstellen zijn van burn-out. Heb je al enkele stappen gezet op weg naar herstel maar ben je nog niet toe aan werk hervatten? Dan kan je deze workshop volgen om de volgende stappen te realiseren.

Groepsloopbaanbegeleiding (driedaagse)

In deze loopbaandriedaagse kan je met alle thema’s uit loopbaanbegeleiding aan de slag. Je doet aan uitwisseling met andere groepsleden die ook beter willen omgaan met hun werksituatie. In Hasselt op vrijdagen 22 en 29 november en 13 december.

Workshop cv en begeleidende brief

Een goed cv is het halve werk. Het vergroot aanzienlijk je kansen om te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze workshop vindt plaats in Antwerpen op dinsdag 8 oktober.

Workshop sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek gaat vaak gepaard met onzekerheden, stress, angst voor het onbekende. Uiteraard leren we je dan ook hoe je je hierop voorbereidt. Deze workshop vind je in Antwerpen op donderdag 17 oktober.

Workshop ‘visibility’

Hoe zichtbaar ben jij op het werk? Ben jij ook op zoek naar manieren om jouw talenten te tonen of beter aan bod te laten komen? Dan is deze workshop iets voor jou, hij vindt plaats in Antwerpen op vrijdag 25 oktober.

Gratis voor leden van het ACV.

Inschrijven / meer info: www.jeloopbaan.be
03 / 220 89 50
loopbaancentrum.acv-puls@acv-csc.be

Meer info op www.loopbaanontwikkeling.be