Michael, Jos en Bart: drie generaties Demyttenaere met lijnen naar Congo. De eerste was zeekapitein. De tweede werkte van 1959 tot 1964 als agent voor een katoenbedrijf in het noorden van Katanga. En Bart, de derde en jongste in het rijtje? Hij werd in 1963 geboren in Albertstad, gaf van 1986 tot 1990 les in het Zaïre van Mobutu en werd later schrijver. In ‘Mijn Congo’ gaat hij op zoek naar de sporen van drie generaties Demyttenaere in zijn geboorteland.

‘Mijn Congo’ is een verhaal over een onmetelijk land, zijn bewoners, zijn regen als neervallende rivieren, zijn sprinkhanenplagen en zijn leerplannen. Maar het is evenzeer een relaas over de confrontatie tussen een vader en een zoon.

Interesse in dit boek, uitgegeven bij EPO? Stuur dan je naam en adres naar communicatiedienst.acv-puls@acv-csc.be en schrijf in je e-mail dat je graag kans maakt op één van de drie te verloten exemplaren. Mail ons niet later dan 15 september 2019 aub.