Kapitalisme voor beginners

Het zou een vraagstuk uit een examen wiskunde kunnen zijn: hoelang moeten de 300.000 kassiersters van Lidl werken voor ze het vermogen van hun grote baas Dieter Schwarz evenaren? Meneer Schwarz zit op een berg van 37 miljard euro. De vrouwen aan de kassa verdienen gemiddeld 1.300 euro per maand.

De Amerikaanse socioloog Vivek Chibber (New York University) schreef het boek ‘Kapitalisme voor beginners’, dat ondertussen in meer dan tien talen is vertaald. Hij legt uit waarom kapitalisten en werkende mensen niet dezelfde belangen hebben, zoomt in op de rol die de staat speelt in dit systeem en focust op de rol van de werkende bevolking.
De Nederlandse vertaling ‘Kapitalisme voor beginners’ werd uitgegeven bij EPO.

Interesse? Stuur dan je naam en adres naar lbc-nvk.communicatiedienst@acv-csc.be en schrijf in je e-mail dat je graag kans maakt op één van de vier te verloten exemplaren. Mail ons niet later dan 30 juni 2019 aub.